Sälj foton online: 20 webbplatser för att sälja din fotografering

Du har full kontroll över hur ditt arbete visas. Du behöver ingen fotografikompetens - även om ett bra öga hjälper - och de är ett av de snabbaste och enklaste sätten att tjäna pengar med dina bilder. Det slutar inte bara med att skapa en webbplats. Teamet redogjorde för några nyligen begärda köpare i frågor och svar: När du når kr500 i försäljning går dina foton till en högre ränta. Det lägsta uttagsbeloppet för Fotolia är 50 krediter och bidragsgivarna betalas via PayPal och Skrill. 5 miljoner kunder i över 200 länder världen över - som de skryter med är mer räckvidd än någon annan arkivfotosida. I den här guiden undersöker CashLady webbplatserna där du kan sälja din egen fotografering för att tjäna pengar - se nedan!

Städer - stadsbilder, byggnader, pendlare. Dreamstime är en online-royalty-fri microstock-leverantör. Dessa webbplatser kommer att kräva att du skickar in högkvalitativa bilder för att accepteras att publiceras på deras webbplatser. Men baserat på de avslag du får, och de resultat du upplever, kommer inlärningskurvan att fortsätta, och din strategi kommer att utvecklas. Ju lättare något är desto mer konkurrens blir det.

En plugin som Sell Media kan enkelt installeras och konfigureras, så att du kan börja dra nytta av dina bilder omedelbart.

Ju mer nisch och konsekvent din fotografering är, desto mer sannolikt kommer du att kunna sammansätta en fantastisk fotobok baserad på ett övertygande tema. Egentligen är det bara halva sanningen, eftersom stockfotografering kan vara mycket hårt arbete och kräver mycket tålamod och tid. Om bilderna säljs till bra priser kommer Snapped4u att debitera sin provision. Du kanske till och med vill lägga till en separat portföljsida på din webbplats som visar varje bild du har tillgänglig på Shutterstock. Du kan gå till "dolda ädelstenar" på en fototur, samtidigt som du lär dem värdefulla fototips och tricks.

Vår artikel här tittar på några ställen där du kan sälja bilder online. Väl upplysta och välkomponerade bilder som är skarpa och har en tydlig kontaktpunkt är något du borde sikta efter. För tillfället verkar det dock som ett anständigt sätt att tjäna några extra pengar för inte för mycket arbete! Du har definitivt hört det förut och du kommer definitivt att höra det igen - blogga kan faktiskt hjälpa dig att tjäna en anständig mängd kontanter genom din passion för fotografering. PhotoShelter är en onlinebutik som säljer och levererar tryck till kunderna. Det finns inga avgifter eller provision för att betala tredje parter efter varje försäljning.

Köpare vill ha riktiga foton. Du kan skapa en blogg på din webbplats eller skapa en separat blogg för att marknadsföra din webbplats. Du kan definiera dina egna villkor. Dina kunder kan beställa dina foton som utskrifter eller på duk, vykort och mer.

 • Om 100 bilder kan få in kr100 per månad, beräkna det med 1 000.
 • Shutterstock betalar ut baserat på vilken typ av kund som laddar ner din bild.
 • Naturligtvis har inte alla lyxen att spendera en timme på att titta på fullständiga frågor och svar, så om en timme bara är TL; WW (för länge; kommer inte att titta på) för dig, har vi tagit de 10 bästa insikterna från Live Q&A i det här inlägget för dig - ISO skapad, godkänd av Prime.
 • När den lilla versionen av ditt foto laddas ner gratis krävs attribution.
 • Den innehåller exklusiva leder från hemmet till jobbet som jag inte delar någon annanstans.
 • Dina bilder måste vara exklusiva för Stocksy för att bli godkända.
 • BlueMelon är en enkel webbplats för att ladda upp, dela och sälja bilder för fotograferna.

21 Bästa Plattformar För Att Sälja Dina Foton Online

Jag har redan lagt märke till fördelen. Åtminstone bör du alltid försöka få andra att kreditera dig när de lånar ditt arbete, även om det bara är för redaktionella syften. Många fotografer tycker att det är bara att tjäna pengar att sälja via aktiewebbplatser. Detta kräver mycket arbete för att annonsera din personliga webbplats, marknadsföra ditt namn och varumärke och visa upp din portfölj. Du kan tjäna mycket bra månadsinkomst om du är villig att arbeta hårt med den. Så ge detta en bild om du inte är en professionell fotograf.

Testa massor av testredigeringar, be om feedback från vänner och familj och arbeta hårt för att göra färdigheten perfekt. Det viktigaste om dina bilder vägras att skicka in, lära dig av det. Men icke-exklusiva bidragsgivare tjänar 25–50% och exklusiva foton genererar 27. När företag letar efter lagerbilder söker de vanligtvis en bild av något specifikt - en person på jobbet, en viss typ av mat eller en naturscene. Du kommer då att få betalt via PayPal den 15: e varje månad. Se till att det inte finns dammfläckar, repor eller andra otäcka märken på bilden. Plattformen är säker för att ladda upp dina bilder. De fem första studenterna som läser den här artikeln kan anmäla sig gratis i denna klass.

 • De behöver alla bilder som passar deras genre.
 • Webbplatsen erbjuder dig att ställa ned nedladdningspriser enligt ditt val och erbjuder också rabattkuponger.
 • Se till att anslutningen passar din kamera.
 • EyeEm är en webbplats för delning av foton, men om du vill tjäna mer än "gillar" kan du också pimpla dina bilder genom marknaden.
 • Se till att skärpa och lägga till brusreducering till dina bilder när det gäller.
 • Du laddar upp bilden och lutar dig medan den (förhoppningsvis) fungerar.

Bonus: Tips för att sälja dina egna foton online

Kan du uppnå det? Med tanke på den enorma exponeringen dina bilder kan få på Etsy är detta ett litet pris att betala. Men det krävde 6 000 licenser för den bilden på fem olika mikrostocksajter för att nå det beloppet eftersom licensgivare bara spenderar cirka kr0. Artiklar av intresse, risken för att Johnson inte lyckas säkerställa ett handelsavtal kommer att göra investerarna oväsen. Den ena är genom 'Portfolio Marketplace' och den andra är genom 'Requests and Challenges'. E-postmarknadsföring är ett effektivt sätt att konvertera intryck, så varför inte?

Betalningar görs den första arbetsdagen i månaden; när ditt kontosaldo har nått kr50.

Förutom fotografier letar Shutterstock också efter HD och 4K videoinnehåll och vektorer. Det har en enorm 50% royaltybetalning på varje sålt foto. Att sälja foton på aktieplattformar gör dig inte rik över en natt, men det är ett utmärkt sätt att börja tjäna en passiv inkomst med någonting du redan skulle göra!

Alamy - påstår sig vara världens största arkivfotobibliotek och tjänar fotografer 60% royaltyavgift på alla bilder de säljer. För den affärsinriktade fotografen som vill förvandla sin kreativitet till kontanter eller en fullfjädrad verksamhet är här några andra webbplatser att tänka på: Under 2020 laddades ner 172 000 000 bilder, vilket gör de 350 000 bidragsgivarna pengar. Men jag är glad att se om detta kan förvandlas till någon form av återkommande inkomst. Om du letar efter mångsidighet erbjuder den här webbplatsen det! Hur mycket människor ser din bild - efter att ha blivit godkända kan du sälja foton online. Royalties betalas via Payoneer eller PayPal i amerikanska dollar (USD).

Populär

Det är en av de bästa plattformarna för att sälja bilder online. För bilder licensierade via GettyImages. Du kan utnyttja de många arkivfotograferingswebbplatserna på internet för att tjäna pengar för din fotografering! De kommer att hantera affärssidan av allt, så allt du behöver göra är att ta bilder. EyeEm är som Shutterstock eller Adobe Stock, men det är inriktat på dem som vill ha ett snabbt och enkelt sätt att få sina bilder online och sälja dem.

För närvarande finns det många webbplatser som betalar för att sälja foton, vektorer, illustrationer, ljud och videoklipp online. Du behöver inte resa över hela världen för att göra foton som säljer bra. Royaltyfri innebär att en köpare betalar en större engångsavgift för att använda ditt foto flera gånger på flera typer av media. När du tar bilder, se till att du tar dina bilder i högsta kvalitet och i Raw Format (om din kamera har det). Som bidragsgivare kan du göra allt från 20% till 30%.

Andra Platser Där Du Kan Sälja Bilder Online

Tjäna pengar om din är vald! I sin kärna är det en fotograferingsorienterad e-handelsplattform som du kan integrera på nästan vilken webbplats som helst. Tillstånd att använda i bloggar, tidningar, tidskrifter och andra publikationer. Kom ihåg att du vill ha ett foto som alla företag kan använda. Att sälja foton online är inte bara ett bra sätt att tjäna lite extra pengar utan ger också extra exponering för ditt varumärke och ditt företag och kan leda till större saker längre ner på vägen. För att skicka måste du vara en del av 500px-gemenskapen och sedan ladda upp bilder med webbplatsens Photo Manager. Att hålla bilder enkelt är ett lockande sätt att fånga upp en större publik. Om du inte redan har sociala medier är det en bra idé att gå vidare nu.

Dagens smartphones har kameror som konkurrerar med de bästa digitala kamerorna för tio år sedan.

Följ Med E-post

Om du laddar upp mindre än 999 bilder till webbplatsen tjänar du 30 procent, vilket motsvarar kr0. Så ladda upp bara dina bästa bilder. Andra webbplatser väntar tills du når en ekonomisk tröskel eller efter en 30-dagarsperiod. Med bättre kameror på smartphones och den ökande överkomliga kostnaden för högkvalitativa digitalkameror har många tagit fotografering som en hobby. Vårt första mål hos DollarSprout är att hjälpa läsarna att förbättra deras ekonomiska liv, och vi samarbetar regelbundet med företag som har samma vision.

Molly the Prime dog gjorde till och med ett utseende! Så när du tittar på nivåerna ovan kan du se hur mycket du skulle få beroende på hur många foton eller hur många gånger ett foto har laddats ner. De föredrar bilder av hög kvalitet tagna med kameror på pro-nivå. Det är ett roligt och unikt sätt att utforska dina talanger och kreativitet! Om dina bilder accepteras kan köpare köpa dem eller ha en licens för att ladda ner dem, beroende på licensalternativet.

Vissa har strikta regler för upphovsrätt och äganderätt. De hanterar till och med utskrift och porto varje gång du gör en försäljning. Ju mer trafik dina bilder får, desto mer pengar tjänar du.

Var Säljer Foton Online!

Bygg upp ett tryck-på-begärde imperium Skriv ut dina foton för väggen eller på en t-shirt med ett tryck på begäran. Dessa är de viktigaste byråerna. Lagerfoton är foton som kan laddas ner antingen gratis eller genom att köpa dem online. Alternativt kan du sälja dina bilder själv. Bra lagerbilder bör berätta en historia och/eller ha ett tydligt koncept i dem.

Det är mycket bättre att lära sig genom test och fel istället för att lära av artiklar och Youtube-självstudier. Zooma in till 100% och se till att du har ett skarpt foto som är fritt från de problem som bara verkligen blir uppenbara när du kommer nära. Utbetala massivt på kryptokurser med hjälp av programvaran bitcoin profit. Denna pengar-app är tillgänglig för både iPhone- och Android-system.

Depositphotos har över decennier av historia över bra kundservice. Shutterstock har betalat över 400 miljoner dollar till sina bidragsgivare sedan lanseringen. Kommissionen varierar för fotografier i olika storlekar och detaljerna finns på webbplatsen. Priserna varierar på prenumerationsplanen, exklusivitet och vektortyp. Att göra det här väl kommer att trycka dina bilder högre på sökresultaten och du har en bättre chans att faktiskt sälja dina bilder. Det här är 63 sidor med stort teckensnitt och gibberisk prat för att göra boken längre.

Håll Dina Förväntningar I Kontroll

(4) Håll dig till Microstock-webbplatser som du gillar. Några saker att tänka på: Om du börjar med Adobe Stock eller Shutterstock, betyder det inte att du kommer att tvingas använda dem för att sälja dina foton för hela livet.

Microstock är en modern lågpris, men hög volym stock photography modell. Publiceringsrätt: BlueMelon hjälper dig att integrera dina sociala medier, blogg eller webbplats för att ladda upp dina foton och videor. Du slutar bara göra arbete för ingenting. Bygg ett personligt varumärke som fotograf så att du är övertygad när någon i ditt nätverk behöver din kamera och dina färdigheter. Naturligtvis skapas inte alla smartphones lika. Här är tio fantastiska erbjudanden från Lynda.

Jag använder Adobe Lightroom för att redigera mina foton, men du kan också använda Adobe PhotoShop eller en annan redaktör. Det kommer att skada din försäljning på lång sikt eftersom sökmotorerna kommer att trycka ner bilderna för att de inte är relevanta. Du kan ställa in ett gratis konto med 500px och lägga till bilderna. Du kommer att tjäna lite mindre för dem, men det här är ett bra sätt att få lite extra pengar från en populär webbplats. De accepterar också både videor och foton. Minsta utbetalning är kr50 då du behöver ett PayPal-konto eller Skrill. De har angett olika kategorier av fotografier de behöver. Du tar helt enkelt några bra, intressanta foton med din kamera och laddar upp samma på den här webbplatsen.

Det bra med Crestock är att det har flera användbara guider som hjälper dig att tjäna mer.

Can Stock Photo

Andra kan köpa en licens och använda fotot under obegränsad tid och obegränsat antal gånger. Folk älskar att beställa saker med unika fotografier på dem. En stabil kamera under en fotografering är en nödvändighet, och vi vet alla att bara ett stativ kan hjälpa oss med det. Fotolia, som nu är Adobe Stock, är en mycket stor plattform med miljoner köpare. Även på den lägsta nivån får du dock 30% provisioner, vilket fungerar till nästan kr0. Ge en korrekt detaljerad beskrivning av ditt foto. 5% av försäljningspriset.

Standardlicensen täcker också personligt bruk, som skärmsläckare och skolpresentationer. Om du söker lite om ämnet att sälja foton online kommer du att stöta på mycket olika åsikter: Ibland talas om i samma sammanhang som kommersiellt bruk, men det bör övervägas separat. 5 biljoner digitala bilder tagna varje år?

Fyra nya säkerhetsfunktioner från Google måste du prova

Dessa böcker innehåller massor av otroliga bilder som är superinspirerande. Du kan sälja dina bilder som konst eller ladda upp dem för att användas som lagerfoton. Ladda bara dina Instagram-foton till InstaPrints och bestäm dina priser. En av problemen som Prime-teamet stöter på gång efter gång är att inte kunna komma i kontakt med användare vars fotoköpare är intresserade av. Gör inte bara samma gamla eller vad alla andra gör. De flesta av oss har hundratals bilder på våra telefoner.

Gillar du den här artikeln? Fem miljoner fotografer listar sina lagerbilder med 500pxPrime. Se till att du väljer en smartphone med en fantastisk kamera - Samsung Galaxy S9 Plus anses allmänt vara den bästa, men iPhone-användare kan också få fantastiska bilder på sin iPhone X. För licensfoton rekommenderar jag.

Kupong Nedräkning Till Jul

99, Affinity Photo for iPad har en rad redigeringsfunktioner som är sällsynta för alla appar, inklusive avancerade retuscheringsverktyg, likvideringseffekter, lager, 360 ° bildredigering och mer. Om du har ett öga för fotografering och massor av stockfoton att sälja, börja sälja dina bilder online. Med lite arbete och några enkla, billiga verktyg kan du tjäna lite extra kontanter genom att sälja dina bilder online. För de flesta legitima företag är den potentiella rättegången inte värd det. Detta hjälper bildägare att behålla sitt varumärke och äganderätt till sina bilder. Lyckligtvis kan enstaka "stora" försäljning ha ett stort leende i ansiktet. Läs mer om deras utbetalningar här. Skapa ett konto, ladda upp dina foton och när du köper ett tjänar du 50% provision.

Den bästa delen av Shutterstock - du kan också sälja vektorer, videofilmer, musikklipp och illustrationer.

Betalningar görs till bidragsberättigade bidragsgivare i slutet av varje månad via Payoneer, Paypal, Skrill och bankcheck. 99 men har ännu fler redigeringsfunktioner. Inte varje bild är idealisk för användning som lagerfoto. Du får alltid 50 procent av intäkterna på ett foto, som säljer var som helst från kr20 till kr250 beroende på vilken licens du behöver.

Detta betyder att ju fler bilder du laddar upp, desto högre utbetalning.