Binära optioner förklarade (vad det är och hur det fungerar)

Intäkterna betalas ut två gånger varje månad och du kan välja önskad betalningsmetod. I efterhand ser vi ofta bra förklaringar till dessa händelser. Alternativ per timme ger dagshandlare en möjlighet, även under tyst marknadsförhållanden, att uppnå en fast avkastning om de är korrekta när de väljer marknadens riktning under den tidsramen. Många andra myndigheter intresserar sig nu särskilt för binärer, särskilt i Europa där inhemska tillsynsmyndigheter är angelägna om att stärka CySec-förordningen.

Skadepriserna för nybörjare har dock varit höga och av goda skäl. Några ledare har dykt upp, och många företag har lagt till unika "vändningar" för att skilja sig från sina konkurrenter, men försiktighet är det övervakande ordet att komma ihåg hela tiden. Han kan välja en lång spänning, där han får vinst oavsett hur A-aktiens pris förändras om priset rör sig i någon riktning. Att hitta dessa formationer är snabbt och enkelt, men de saknar tillförlitligheten hos mer komplexa signaler. Välj det belopp du vill riskera. Om näringsidkaren tror att Guld kommer att falla till kr1500 med 14. Hitta också en tid som komplimanger din handelsstil. Det finns nu många onlineshandelsplattformar, så se till att det är lätt att använda och erbjuder alla diagram, mönster och verktyg du behöver för att fatta smarta och exakta handelsbeslut.

Eftersom det finns många dagshandlare där ute, minskar deras frånvaro betydligt handelsvolymen.

De exakta förutsägelserna för att stänga luckor gör dem särskilt attraktiva för handlare av binära optionstyper med en högre utbetalning, till exempel en beröringsalternativ. Undersökningen är inte begränsad till de binära optionsmäklarna, utan är omfattande och kan omfatta företag som tillhandahåller tjänster som gör det möjligt för branschen att fungera. Dessutom är prismålen viktiga nivåer som näringsidkaren sätter som riktmärken för att bestämma resultat. Eftersom oddsen är 50/50, låt oss sätta in kr50, vinnaren tar alla. Lösningen - gör dina läxor först. Tänk alltid på att binära optioner är riskabla och att du också kan förlora pengar. Detta citeras av följande strategi: Handlarna väljer vanligtvis valutor och råvaror när de handlar med optioner.

Båda dessa villkor är relaterade till primär tillgångsprisrörelse. Det verkar också som att många av de negativa recensionerna som publiceras på nätet inte kommer från kunder. Schweizisk signal jag vill prova det representerar en topp tio binära optioner handel de 100 två val alternativ hjälper lära sig att tjäna legitima pengar. Under 2020 hade IQ Option handlare i 135 länder och växte till 148 länder 2020, 150 2020 och 151 2020. De binära optionernas karaktär tvingar en att ha en mer fullständig tänkesätt att handla både Y = Price Range och X = Time Range när gränser tillämpas. Brexit har tagit med sig komplikationer till handelsreglerna. När du handlar med tillgångar som har hög "buller".

90 per option, upp till en högsta avgift på kr9 per handel. En handlare kan välja mellan Nadex binära optioner (i ovanstående tillgångsklasser) som löper ut timme, dagligen eller varje vecka. Låt inte frustration hindra dig från att förverkliga ditt slutliga mål. Det finns en hel mängd derivat att välja mellan. P = S e - q T Φ (- d 1). Eftersom demokontot är tänkt att lära dig om handel med binära optioner, är vinsten begränsad till 50 till 60%, lite begränsad för dem som är vana vid höga vinster. Hög volym tillför betydelse. Hur man spelar binära alternativ Många mäklare och handelsplattformar möjliggör en demoperiod innan du placerar liveinvesteringar.

Mäklare kan kräva bevis.

Vad är binära alternativ? - Förklaring av video

MFI hjälper dig att identifiera dessa situationer: Skriv ner en snabb mening eller två när du lär dig något nytt. Det köps när näringsidkaren tror att tillgångens pris kommer att minska. Deltagarnas skydd Många fortsatta schemalagda "mäklare" har arresterats som bedrägliga operationer. När priset träffade motståndet som den högsta nivån för nu kan vi ta en satsning med 15 minuters utgång till exempel. Binära alternativ, möjligheter finns att handla med aktier som Apple, Microsoft, Coca-Cola etc. Investopedia beskrev processen för handel med binära optioner i U.

IQ Option ägs och drivs av ett företag inom Europeiska unionen. Ibland kan dessa instinkter köra över någon annan signal. Köp vid förbeställningar låter handlare ställa in ett pris som kommer in på marknaden. Att sätta denna kunskap i perspektiv, en svagare signal kan vara en som är nära motstånd. Utbrott inträffar varje gång marknaden slutför en bildbildning. Se rik eller vara rik: utveckla en miljonärs mindset för att uppnå ekonomisk självständighet. Med en touch-handel är det enda som måste hända för att vinna att tillgången träffar priset på 1 touch. En strategi med hög potential:

Varför jag gav fyra stjärnor berodde på bristen på några viktiga aspekter av Binary Options (Martingale, Signal Services, etc.)

De Två Resultaten Av Beröringsalternativ

Det finns inget behov att sätta skyddande stop-loss-order eller oroa sig för marginalsamtal. Vinster och förluster skapas baserat på skillnaden mellan det pris du köpa eller sälja alternativet, och det pris som det löper ut. Om du till exempel vet att en trend har ökat en tillgångs pris med kr0.

Fördelen med detta system är att du aldrig borde förlora mer än du har råd. Vanliga utgångstider är 15-30 minuter. Marknaden rör sig inte lika slumpmässigt som på kortare tidsramar, vilket minskar din risk. Så här gör du: InvestManiacs rekommenderar att du endast använder.

 • Du lägger ett "upp" -bud med låt oss säga 100.
 • Detta är det första syftet med en penninghanteringsstrategi.

Dubbel Röd Strategi

Till exempel 100 affärer med en förväntad vinst på 1. Andra indikatorer förutspår långa rörelser, i vilket fall måste du handla en kortare tidsram för att ge marknaden tillräckligt med tid att utveckla en hel rörelse. Som sådan är all kommunikation som handlare skickar till mäklarens servrar krypterat på ett sätt som uppfyller AES 256 Bit-krypteringsstandarder. Double touch är ganska lik touch-alternativet. Du kan göra en beställning för att stänga din position för att begränsa förlust eller låsa in vinsten tidigt. Läs om specifika leverantörer på vår sida om robotar och automatisk handel. Invester aldrig aldrig alla dina pengar.

Hypotetiskt sett har en näringsidkare 50% chans att vara korrekt i varje handel oavsett om de köper ett samtal eller en säljoption. Mäklare för gratis binära optioner också. 1600 I det här exemplet har alternativet 4 timmar tills det löper ut och det är 23:00. Vad kan vi lära oss av dessa exempel på misslyckade strategier? Med binärer hålls din risk till ett minimum med mycket färre parametrar. Du kommer att bli bättre och bättre, och så småningom kommer du att vara tillräckligt bra för att göra en vinst.

Särskilt alternativ på längre sikt. Det är viktigare att identifiera antalet handlare som har kvar att köpa eller sälja en tillgång och dra riktiga slutsatser från denna indikation. En mäklare för binära optioner tjänar pengar när du tappar din handel. Så du Bitcoin Profit app vill bli en Bitcoin-miljonär? Dra och släpp tillstånd eller indikatorblock, anslut dem och skapa grundläggande eller avancerade automatiserade strategier. Och här är motsvarande binärhandel som erbjuds av TradeRush.

Binära Alternativvarianter

Det är ett bra resultat, men binära optioner kan göra bättre. Det är förmodligen bäst att handla tre rörliga medelvärden på en 5-minuters tidsram också, men om du vill ge dina rörelser mer tid kan du också växla till ett 1-minuters diagram. 7 bästa plattformar för gratis aktiehandel 2020, - Programmet bör skanna marknaden för potentiella möjligheter och snabbt uppmärksamma dig på aktier av intresse. Socialt sentimentström i realtid, detta är en riskhanteringsteknik. Det gratis demokontot ger också användare möjlighet att handla med alla underliggande tillgångar. Du behöver inte heller oroa dig för när handeln slutar, utgångstiden tar hand om det. Gapet kommer troligen att stängas inom nästa period, vilket ger dig en exakt utgång, och gapets storlek ger dig ett klart målpris. Tja innan jag började handla binära optioner.

Höga/låga alternativ är den klassiska alternativtypen som du kan förutsäga om marknaden kommer att stiga eller falla under en period, i vårt fall 1 timme. Att handla binärt med JC och GCI är bra val om du letar efter låga insättningar. Höga/låga alternativ är det säkraste sättet. stegeoptioner har den högsta potentialen. Om tillgången 'X' faller i värde för tre sessioner i rad öppnar du ett samtalalternativ under nästa session.

Typer av handelsstrategi

Bedrägliga och olicensierade operatörer utnyttjade binära optioner som ett nytt exotiskt derivat. Priset på ett binärt alternativ är alltid mellan kr0 och kr100, och precis som på andra finansiella marknader finns det ett bud- och begärspris. Gå aldrig in i en handel utan en definierad avhandling om varför du gör det.

En professionell handlare kan fortsätta handla hos EU-reglerade mäklare som IQ Option. Undersökningar som betalar kontanter: legitundersökningswebbplatser som betalar kontant via paypal, min bästa rekommendation att göra undersökningar för pengar är den här webbplatsen. Om du vill förstå ljusstake-mönster - och det gör du om du ser allvarligt med handeln - rekommenderar jag att du får en kopia av den klassiska ”Japanese Candlestick Charting Techniques” av Steve Nison. När marknaden bryter igenom mellersta Bollinger Band i en nedåtgående riktning, investera i ett lågt touch-alternativ.

Om du tror att det kommer att vara högre, köper du ett Högre binärt alternativ. Plattformen tillgodoser aktie-, Forex- och cryptocurrency-handlare och individer som registrerar sig kan vara säkra på att interagera med en intuitiv plattform som ger tillgång till en mängd resurser och handelsalternativ. För att genomföra denna strategi väl, se till att perioden i ditt diagram matchar din utgång. Håll dina löptider kort med denna strategi. Handla aktier innan du handlar med binära optioner. Enligt vår åsikt finns det absolut inget sätt detta företag kan betraktas som en bedrägeri, företaget är en tätt reglerad verksamhet med en hög intäktsomsättning, officiella affärslokaler och högkvalitativ webbplats och handelsprogramvara.

Jag kunde lämna mitt jobb under de senaste 5 åren och ägna mig åt att handla fullt ut.

Storbritanniens Reglering Av Binära Optioner

Det finns också handelsplattformar för binära optioner som har dolda och extra avgifter såsom att sätta in pengar. Om det finns 30 minuter kvar i din nuvarande period och marknaden närmar sig Bollinger Bands övre ände är det vettigt att investera i ett lågt alternativ med en utgång på 30 minuter eller mindre. Demokontot för IQ Option inkluderar kr10.000 i virtuella fonder.

Ett av våra kontrakt kommer ITM och det andra OTM. Därifrån klickar en användare på annonsen eller länken. Dessa typer, som syftar till att dupa touchplattformar genom att skapa kupongdiagrammet, är ekonomiska att upptäcka. Kom ihåg att det binära utgångsvärdet bara behöver vara en bråkdel av en fästing över lösenpriset för att köparen ska få 100 -utbetalningen. Låt oss ta en annan åsikt. Detta är inte fallet med andra marknader. Naturligtvis innehåller binära optioner risk. P = e - r T Φ (- d 2).

Marknaden är lite långsammare och gör saker som det är osannolikt att göra någon annan tid på dagen.

Exempel På En Typisk Handel Med Binära Optioner

Handel med 247 binära optioner, IQ-alternativ och binär. En dagbok är en av de bäst bevarade hemligheterna i binära alternativ, så nu vet du, använd en. Vanligtvis skulle detta vara några punkter under vad strejkpriset skulle vara om det var ett samtal. Orderbehandlingen har på liknande sätt förbättrats, nu i genomsnitt bara en sekund. I det här exemplet är positionen kr25 och den potentiella vinsten är kr43, summan kr25 plus kr18 eller 72%. Båda målpriserna för priskanalen är lika långt ifrån det aktuella marknadspriset, vilket innebär att du automatiskt skapar en perfekt strypning. En skatteplikt betyder medel som används för skatter, vanligtvis tillämpliga på terminer och alternativ för att bilda ett skatteskydd.

Det betyder att där du handlar och de marknader du bryter in i kan alla regleras av olika regler och begränsningar.

Detta innebär att förlora kapital kan hända med lätthet. Förvara en handelsdagbok som vi har rekommenderat tidigare. Handla var som helst, på vilken enhet som helst, när som helst. Med så många bluffmäklare där ute, innan du lär dig att handla, måste man veta hur man separerar vete från massan och hitta en pålitlig mäklare för binära optioner. Målet med en bra strategi för nykomlingar att skapa liknande positiva resultat och samtidigt förenkla strategin.

För att skapa en idealisk strypning måste du hitta den högre nivån för en handelsperiod och ringa samt den lägsta nivån för en handelsperiod och ta en satsning.

Touch/No Touch-strategi

Roboter kan övervaka hundratals tillgångar samtidigt. Tidsintervallet kan vara så lite som 60 sekunder, vilket gör det möjligt att handla hundratals gånger per dag över alla globala marknader. Bitcoin rush-granskning: scam- eller legit-plattformen?, det tar mindre än en dag för dina pengar och pengar att reflekteras i ditt konto. 10 affärer med "betydande storlek" per kvartal (Mäklares åsikter om "betydande" varierar) Portföljstorlek.

Hur Fungerar Handel Med Binära Optioner?

Handlare som arbetar under dagen och bara kan handla efter arbete kan använda denna strategi för att vinna vinst trots sitt arbete. Lång sikt - Varje giltighetstid som går ut efter dagen skulle anses vara långsiktig. Dessa indikatorer hjälper dig att förstå om den aktuella marknadsmiljön är bättre lämpad för binära optionstyper som skapar högre utbetalningar men kräver starka rörelser (till exempel ett beröringsalternativ eller stegeoptioner) eller för deras lågriskalternativ som kan vinna handel med mindre rörelser men skapa lägre utbetalningar. Det är därför de kallas binära. Utbetalningen beror på avståndet mellan strejkpriset och marknadspriset och löptidens löptid.

Forex mäklare erbjuder CFD och till och med Cryptocurrency handel. Personligen vill jag inte tävla mot det. Vanilj alternativ, eller enforex camp malaga "alternativ", ger sammandragningen med traditionellt ägande av den oärliga fångsten. En 5-minuters strategi låter dig dra fördel av denna perfekta anslutning.

Social Handel

Du måste balansera binäroptionshandelsvolym med prisrörelse. Med binära optioner kan dina begränsningar hjälpa dig att handla mer framgångsrikt än om du inte hade några. Digitala branscher betalar i allmänhet mindre än 100% på investeringsbeloppet - så att helt enkelt vinna fler affärer än förlorade kanske inte nödvändigtvis räcker för att få en långsiktig vinst. Granskning: 60 sekunders handelsstrategi, om du har några tvivel om att handla valutor med något system eller metod som erbjuds här bör du först kontakta din egen finansiella rådgivare. Handlare får en utbetalning om det binära alternativet går ut i pengarna och har en förlust om det går ut ur pengarna. Olika människor har olika erfarenheter av handel med binära optioner, och det finns inte nödvändigtvis en "korrekt" tolkning av huruvida det är bra, dåligt, säkert eller farligt. Efter att ha känt till alla fallgropar, varför skulle en ny handlare någonsin bestämma sig för att öppna ett konto för binära optioner och bli en handlare? Jag trodde aldrig att min hobby och passion skulle ge liv för mig men jag är tacksam varje dag som den har.

Varje dollar som optionskontraktet flyttar är värt kr1 i vinst eller förlust. Eftersom priset bestäms av utbud och efterfrågan, avgör en stark rörelse där alltför många redan har köpt eller sålt en sida av detta förhållande. En binäroptionsmäklare erbjuder 85% utbetalning för det binära samtalet på EUR/USD som för närvarande handlas till kr1. Om du exakt förutsäger tillgångens rörelse inom en viss tidsperiod får du en fast avkastning på din investering. I den här boken i Binary Options lutar författaren kraftigt till binär. IQ Option är en imponerande plattform som ger sina användare en stor mängd värde. Om du hellre vill lära dig vad jag undervisar ska du ansöka om Trading Challenge. Mellan 2020 och 2020 ökade denna siffra ytterligare 2.

Vissa handlare kommer att öppna nya positioner som pekar i riktning mot den nya trenden.

Tyskland

Du kommer emellertid att upptäcka att det finns två olika sätt att få tillgång till en handelsplattform för Binary Options på alla iPad-modeller, som båda är mycket enkla att använda och gör att du kan placera dina riktiga pengar direkt och utan krångel eller krångel eller något annat typ av förseningar. Som med alla typer av investeringar finns det risker och fördelar, så det hjälper dig att förstå binära optioner innan du gör dina drag. Binära affärer har utgångsdatum som ofta är ganska kort tid. IQ-alternativet är också baserat på Cypern och regleras i EU av Cyperns värdepappers- och utbyteskommission (CySec). Företaget uppfyller de lagar som kommissionen har lagt fram och har fullmakt att sälja sina produkter till kunder i ett antal jurisdiktioner. När marknaden närmar sig detta motstånd kommer den aldrig att vända omedelbart.

Var Man Ska Handla Med Binära Optioner

Så om du vill ha skydd, se till att du gör din forskning innan du registrerar dig för en binär mäklare på andra sidan världen. Coin wallet-appen, två former av Bitcoin Compass, men äntligen helt enkelt samma bedrägerihandelsapplikation. Men om EUR/USD rör sig mycket under en flyktig handelssession kan binären handla under 90 på grund av osäkerhet på marknaden. Du kanske upptäcker att du vann betydligt fler affärer på morgonen på eftermiddagen, att du är en bättre handlare med din telefon än med din dator, eller att du kan tolka rörliga medelvärden mer effektivt än ljusstakeformationer. Är handelsutmaningen för dig?

Detta inkluderade 21 000 dotterbolag 2020 och 48 000 under 2020.
 • Sammantaget hjälper denna indikator handlare att hitta nya trender och den är tvärfunktionell.
 • Allt du behöver göra för att delta i en turnering är att betala en startavgift som sträcker sig från kr5 till kr20.
 • För att få den licensen uppfyllde IQ Option, och måste fortsätta att uppfylla, minimikrav relaterade till marknadsföringsbegränsningar, kundfonder och handelsprodukter.
 • Nära slutet av handelsdagen inträffar emellertid sådana luckor nästan aldrig.
 • ETF: er - EFT-handel är en relativt ny produkt, och ETF: er fungerar genom att spåra råvaror, index och korgar med tillgångar.
 • Det finns alltid någon annan på andra sidan handeln som tycker att de är korrekta och att du har fel.

John E. Walker

Om marknaden är nära den nedre änden av Bollinger Bands, investera i stigande priser med ett högt alternativ. Figur 1 visar en handel för att sälja fem kontrakt (storlek) till kr74. När nyheterna bröt, gick guldpriset upp och träffade ditt målpris. För att följa en trend när du har identifierat den har du några olika alternativ: Ett binärt handelsresultat baseras på bara en parameter:

För att hitta rätt indikator för dig är det några saker du måste tänka på: Vs kontroller Binary forex option buddy review Ladda alternativ api kenya analog vs binära optioner nybörjare som tillåter användare 100 handel k om valutahandel signaler programvara nadex. Tillgänglighet - I spelet med binära optioner är det alltid de bästa öppettiderna någonstans i världen. Skuldfri miljonär över natten? att stänga av mampreneurs myter, därför är det lämpligt att hålla dig omgiven av människor som också är på samma bandwagon för att hålla kursen. Det kan förklaras i två enkla steg: Kommentera nedan!

IQ Option är ett företag som ökar och har vuxit till att hantera nästan 15 miljoner konton och behandla 3 miljoner affärer per dag. Det finns också en bekväm kalkylator för att bestämma ungefärlig inkomst från CPA-programdeltagare. Den strategiska handeln är en tillgänglig metod för att hantera risker, och den är idealisk för erfarna handlare som kan identifiera kortsiktiga marknadstrender. Myntet kan bara landa huvuden eller svansarna när det vänds vid 13:00. På icke-reglerade plattformar förvaras inte nödvändigtvis kundpengar på ett förtroendekonto, enligt vad som krävs av statlig finansiell reglering, och transaktioner övervakas inte av tredje part för att säkerställa rättvis spel. Du kan fortfarande göra många affärer på en dag, vilket ökar din intjäningspotential.

Nyhetsbrev

Detta kan vara så snabbt som 60 sekunder eller så länge som en månad. Den genomsnittliga avkastningen är i mitten av sjuttiotalet; detta betyder att du måste placera framgångsrika handel mellan femtiofem och sextio procent av tiden; bara för att täcka dina driftskostnader. Det bästa av det bästa i varje nischarbete med en mentor. Samma som hög/låg, men utgångstiden börjar från 30 sekunder. Jag har bara skickat ett e-postmeddelande hittills i år.

För det mesta tror jag att de är bedrägerier.

Relaterade Artiklar

Lyckligtvis kan binära optioner förenkla strypningen och göra det mer lönsamt. Utbudet kommer att ta slut och marknaden kommer att stiga. Innan jag går längre vill jag göra det klart att jag inte är en handlare med binära optioner. Ljusstake-diagram är idealiska för att hitta luckor eftersom de tydligt visualiserar klyftan mellan en periods stängningspris och nästa periods öppningspris. Denna skomakare i barcelona ser en krypto-framtid för hantverkare. Vad uppskattar du sannolikheten för att vinna med tanke på din erfarenhet? Denna strategi möjliggör två handelsstilar.

Handla ATR & ADX med gränsalternativ. Den gröna linjen är guldets prisrörelse under tiden. Demokonton kan vara ett bra ställe att börja experimentera med strategier för handel med binära optioner utan att riskera något kapital. Vad får du? Multiplikatorer låter handlare öka risknivån för en investering med en motsvarande ökning av avkastningen. När du tar en bonus eller erbjudande, läs de fullständiga villkoren. 00 EST, han säljer.

Goptions - En annan mobil och online binäralternativsmäklare som kommer att erbjuda dig det bästa av allt är Goptions.
 • Nadex och CBOE är de enda två licensierade alternativen.
 • Om du använder timdiagrammet betyder det 3.
 • Risken är begränsad till det totala värdet som betalas för optionerna, i motsats till den korta spänningen där risken är nästan obegränsad.

Postnavigering

Men det är inte lätt. Den totala noggrannheten för "in the money" -handlarna kommer att minska. Att handla binära optioner framgångsrikt handlar inte bara om att ha rätt strategi. Alternativ - Användare kan spekulera i priset för ett antal olika tillgångar, som inkluderar valutor, lager, index och råvaror. Binära alternativ är fortfarande tillgängliga för de flesta handlare som inte är EU/USA/AU/CA men det kan finnas några undantag. Ibland förlorar jag. Dessa trattar faller ofta in i ”bli rik snabb” -marknadsföringen som diskuterats tidigare. Det är därför denna strategi inte är lätt, eftersom det är svårt att förutsäga den högsta och lägsta nivån i en handelsperiod.

6 svagare signaler och 9 starkare signaler. 30 pm rullar runt och Googles aktie handlas till eller över kr672. Det är möjligt, men du MÅSTE veta vad du gör. När registreringen är klar kommer mäklaren att börja skicka e-postmeddelanden som är avsedda att hjälpa dig att lära dig mer om handel med binära optioner.

De skulle då sätta upp stop-loss för båda branscherna. Hon utelämnar hela dokumentet, som har den här delen: Binär är ett kortfristigt diagram för minimikonton för standardkonton från ramar. Så innan du börjar handla bör du råd om hur du kommer att vara befriad från skatt.

Mer Innehåll

Det finns olika sätt att beräkna momentum: Betalningsgraden skiljer sig från tillgång till tillgång och mäklare till mäklare. Citat anslagstavlor, det har aldrig varit enklare att installera MetaTrader 4 på din MacBook. Slutför registreringsformaliteterna och på nolltid handlar du redan. Människor som letar efter snabba pengar tror att de kan sluta medan de är framme på en het strimla och går hem rikare än de skulle kunna föreställa sig. Binära alternativ är populära eftersom de är relativt enkla att förstå.

Du vet om det du gjorde fungerade eller inte. I motsatt ände av spektrumet innebär en put ditt förtroende för att värderingen av en aktie kommer att sjunka inom en viss tidsbegränsning. Jag skulle uppmuntra läsaren att först prova dessa plattformar (demos) och själv se hur det är. Du erbjuds en speciell skärmvy av prissättningen för din valda tillgång för det senaste förflutet och ombedd att förutse var det kommer att vara i slutet av en viss tidsgräns, "utgångspunkten". Detta gjorde det möjligt för 68 procent av begäran om uttag att behandlas omedelbart.