23 Beprövade Strategier För Hur Man Kan Tjäna Pengar 2020 (kr100 + Snabbt)

Registrera dig här för ett Paribus-konto GRATIS. Om du vill tjäna pengar på sidan, måste du vara försiktig, det finns många "bli snabba snabbt" -program och arbetar hemma-bedrägerier. Ange hundra - eller till och med tusen - dessa odds växlar plötsligt till din fördel. Om du vill använda en central webbplats, MindAHome. Trycktvättbetong. Här är några sätt du kan tjäna extra pengar som hemma mamma:

Inga extra rum, sängar eller soffor för en trött resenär att vila huvudet? När det gäller heminkomst är försäljning av oönskade saker definitionen av ”låghängande frukt. Livestream-handelsfunktioner, tänk på chattrum som aktiemarknadsskannrar. Dessa alternativ kommer inte att göra dig rik, men de kan ge dig lite pengar varje månad för enkla aktiviteter som du kan göra på din fritid.

Om du är någon som är kreativ, har en bakgrund i att skriva och, naturligtvis, en internetuppkoppling, kan du tjäna pengar hemifrån med det här sidostycket. Kom med en lista över ämnen du vill prata om och sök sedan på iTunes-diagram, Google Trends och andra podcast-forskningswebbplatser som cast. Och om någon ber dig om det kan du vara säker på att det är en bluff. Beroende på hur stort ditt företag blir, behöver du gott om utrymme för att lagra böckerna.

Men det finns tjänster att hjälpa, och du kan få betalt för det. Bitcoin och Etherium kan vara de primära cryptocurrency-plattformarna idag, men den amerikanska dollarn kommer så småningom att bli den digitala dollarn genom att utnyttja blockchain. 100 är enkelt - du måste bara tjäna 1 från var och en av artiklarna nedan - och 1 000 är definitivt genomförbart. Du kan göra detta genom att sälja dina egna föremål, eller så kan du hjälpa till att sälja föremål för andra människor och ta en liten provision. Länka din webbplats till att tillhöra matlagningsprodukter, sälja dina matfoton, skapa och sälja din egen fysiska kokbok eller starta en matlagnings-app. Enklaste sättet att tjäna pengar online, skaffa ett PayPal-konto. Gör du merparten av shopping i ditt hus? Användare kan sedan uppgradera till proversionen för att få tillgång till avancerade funktioner.

  • Du behöver en webbplats.
  • Och du behöver inte ha mycket pengar för att börja heller.
  • Guider är frilansare med förmåga att kommunicera bra.

Online Korrekturläsning

Ofta avstår kreditkortutgivare den årliga avgiften för dessa kort under det första året. Datingsidor och appar är extremt populära och har blivit mer och mer nisch när industrin utvecklas. Här är några riktlinjer för att komma igång: Överväg att samla in lågt värde, som gamla CD-skivor, i massor av fem eller 10, eller erbjuda x-för- y-erbjudanden. Oinkravade pengar från bankkonton, försäkringar, hyres- och nyttofyndigheter, värdeskåp och andra platser utgör uppskattningsvis 40 miljarder dollar som sitter med statliga regeringar. Jag låter förmodligen som en trasig skiva nu, men du behöver en nisch som du är intresserad av och det finns redan en efterfrågan på. Gör lite forskning och ladda 10 - 20% mindre.

Dessa tester är längre, men du får interagera med klienten i realtid.

Skapa Logotyper Eller Företagsnamn

Lär en klass på symposium. Om du är Toronto Hydro-kund kan du registrera dig för OhmConnect så kan du tjäna upp till 75 direkt utanför fladdermallen. Btrade automated software review, efter att ha gjort min forskning och läst många av de kommentarer som folk publicerar om denna mäklare är det uppenbarligen en bedrägerioperation. Du kan erbjuda månatliga måltider, träningsplaner eller till och med något som virkar eller stickade mönster. Ebates har förhandlat fram avtal med mer än 2 500 företag.

I stället för drop shipping, låter Amazon lagra dina produkter i sina egna lager, vilket gör dem tillgängliga för Free 2-dagars Leverans till Prime medlemmar.

Gå Ner I Vikt

En av våra teammedlemmar har debiterat kr66 per natt för två hundar. Om dina pengar parkeras på ett sparkonto som knappt tjänar ränta, kanske du vill överväga att placera dem i något som hjälper dina pengar att växa. Som en virtuell jurylär lyssnar du på argument, granskar bevis och ger feedback till advokater.

En extra Ser du dig själv som en spirande ung skådespelare eller bara den personen som går förbi i bakgrunden skott en episod av Eastenders?

Du får i de flesta fall betalt per leverans och kan till och med tjäna tips. Du kan faktiskt tjäna pengar online genom att titta på videoklipp online. Då kommer de att meddela dig vad du debiteras för och ge dig möjlighet att låta dem avbryta dem. Hundvandrare/sitter.

Om du har den tid och självdisciplin som krävs för att ta klasser online, är det smart att dra nytta av dessa möjligheter. Det ger ett ganska jämnt inkomstflöde och kan göra det möjligt för dig att få värdefull arbetslivserfarenhet. Om du vill ta reda på mer om att tjäna pengar på att skriva och alla steg du behöver vidta för att få din första provision, kolla min steg-för-steg-guide för att bli frilansförfattare. Naturligtvis kräver detta vanligtvis att ha en webbplats och en uppfattning om en online-närvaro. Så här får du pengar: ✔️ Skaffa appen, gå online - Länk ditt förbetalda kort till Fleet-appen, gå sedan online och börja acceptera leveranserbjudanden och få betalt! Om en artikel går förlorad, skadad och/eller av någon anledning aldrig returneras täcker de hela värdet på objektet. Vill du ha min gratis guide:

Eftersom företag behöver göra marknadsundersökningar och istället för att människor står utanför en butik med en urklipp är det mycket lättare att göra allt online.

Undersök Junkie

Tänk på Chase Sapphire Preferred®-kort istället. Men innan vi dyker in måste jag adressera elefanten i rummet. Swagbucks erbjuder specifikt ett antal möjligheter att tjäna pengar på undersökningar, titta på videor och till och med cash back om du handlar online via sajten. Om det är en sak som människor aldrig kommer att sluta betala för, är det att träffas med familj och vänner.

Eftersom det är säkert att anta att köpsåtgärderna för sökningar efter vandringsryggsäckar är ganska höga, är nästa logiska steg att ett rimligt antal besökare på webbplatsen klickar genom att använda mina partnerlänkar och slutföra ett köp över tid. Surfa bara på webben så kanske du kan börja tjäna pengar. Om du älskade att sätta ihop ditt eget släktträd, använd dina undersökningsfärdigheter och passion till god användning. En typisk handstickad tröja säljer för kr100 - kr300 eller mer. Men människor kan fortfarande göra webbseminarier utan allt detta.

Få Betalt Undersökningar Online (kr50-100 Per Månad)

Vissa använder det för att visa upp sina skrivhackar för att skriva frilansskrivande kunder (se nummer 20 på listan) medan andra tjänar pengar på affiliate-provisioner. Enligt Getaround är intjäningspotentialen för att hyra din bil när du inte använder den upp till 1 000 dollar per år. Sälj på Craigslist - Det du inte kan sälja vid din garageförsäljning kanske du kan sälja på Craigslist. Vi har granskat de bästa byråerna i vår guide om hur man blir en mystery shopper. Dessa ger dig en chans att bygga upp din profil, få ett gott rykte och så småningom tjäna mer pengar med högre betalande jobb. Varför anses daghandel vara mer riskfylld än långsiktig handel? Du har gjort det ändå - du kan ändra det. Det är viktigt att du kan lägga till en 'Tjänster' -sida som beskriver de tjänster du tillhandahåller, vad de inkluderar och all annan viktig information som potentiella kunder kan behöva. Klicka här för att lära dig hur du kommer igång med ett datainmatningsföretag.

Gillade du den här artikeln? Förhoppningsvis kan du undvika detta nybörjarfel. Innan du startar en hembaserad daghem, se till att du kontrollerar dina lokala och statliga lagar. Du kan byta krediter för presentkort. Enligt Smart Asset kan du betala upp till 81% av din hyra genom att ange ett rum i ett två sovrum. Ingen personlig information krävs - ange bara ditt postnummer för att få resultatet. Stora och pålitliga webbplatser som Upwork har tusentals arbetsgivare som vill anställa för alla slags uppgifter där du kan skriva eller redigera om allt från teknik till affärsartiklar.

Bli En Webbplats-testare

Säsongsstädning är mer involverat än vanligt gräsmatta. Sajter som Etsy är bra för detta. 250+ bevisade sätt att tjäna extra pengar 2020: the ultimate guide, att tjäna med appen är mer händer av. För att stödja vårt arbete tjänar vi pengar på några länkar till företag och erbjudanden på vår webbplats. Om du har en förmåga att upptäcka typfel eller stygg grammatik, kan det här legitima onlinejobb vara precis uppe i din gränd. Vad är ett av de bästa sätten att tjäna pengar hemifrån?

95 i månaden, och du kan börja skapa innehåll med 15 minuter! Gillar du att bygga något från grunden? För att komma igång med Amazon affiliate marketing måste du registrera dig hos Amazon Affiliates. Rss-flöden tillgängliga här:, 15% Datavetare rankade det åttonde högst betalande jobbet på CareerCasts lista och utsikterna för detta växande yrke är starka. Du kan hjälpa ett annat kanadensiskt småföretag genom att ge dem tillgång till prisvärd finansiering.

Skapa en mördarkursupplevelse:

FESTiva känslor

Skriv, registrera och redigera kursinnehållet snabbt. Det finns ett brett spektrum av åldrar i behov av handledare också, från grundålder till college. Om du letar efter hastighet kanske du vill överväga de betalda webbplatserna nedan, men om du kan vänta, prova först lyckan på dessa avgiftsfria webbplatser. Men kom ihåg att testet är ganska hårt, så du behöver mycket förberedelser. YouTube placerar relevanta annonser på dina videor, som i sin tur kommer att tjäna pengar om du klickar på den. Dela ut kurser i separata schemalagda lektioner, designa frågesport och till och med tilldela certifikat. Rob rekommenderar sina studenter att börja med en budget på kr20- kr50 för att hitta saker.

Fiverr matchar annonsmaterial med engångsprojekt.

Publicera En Bok

Du kan lära dig att göra samma sak på mindre än 30 dagar genom att klicka här! Här är 28 andra saker du kan sälja just nu! Du måste först registrera det hos Federal Aviation Administration och få en licens från dem för kommersiellt bruk. Nielson Mobile Panel är till exempel en app som du kan tjäna belöningar på för att bara ha den installerad. Kolla in listan nedan över mer än 100 enkla sätt att tjäna pengar snabbt! Jag är inte en fan av att betala för att hitta arbete men jag får att de måste på något sätt kompenseras för att ha handskärmar varje jobb de publicerar. Du behöver inte vara en professionell redaktör för att vara redaktör.

För att ingå i denna lista måste alternativet vara ett riktigt sätt att tjäna pengar och ha potential att betala högre än en levande lön. Dessutom kan du alltid sälja online vad som inte säljer personligen. Om du ansluter ditt bankkonto med en MoneySavingExpert-länk till remiss får du också 5 krgratis kontanter bara för att registrera dig. Dessutom är timingen ganska flexibel, och du kan välja mellan morgon-, kväll- eller till och med helgplatser och utbetalningen är ganska stark - med några rutinerade proffs som tjänar så mycket som kr21 för varje 40-minuters klass. Från kameror till linser och så mycket mer, det finns över 40 000 personer som använder KitSplit för att tjäna en passiv inkomst från att hyra ut kameran som de redan äger. Om du verkligen vill ringa i kontanter, är att hyra ut ett privat hem eller lägenhet vägen att gå. Se till att prenumerera på vår e-postlista och hålla kännedom om nya sätt att tjäna pengar hemifrån, spara och investera. Hatar du röran?

Om du inte har något av värde att sälja hemifrån kan detaljhandel arbitrage vara ett bättre alternativ för dig. Eller, om du har ett extra rum, hyr det ut. När du arbetar som konsult kommer du inte nödvändigtvis att marknadsföra ditt företag; du kommer att marknadsföra dig själv.

Det är ett bra sätt att arbeta hemifrån och tjäna anständiga pengar på ett "riktigt" jobb.

Idéer För Att Tjäna Pengar Hemifrån Vanliga Frågor

Många människor delta i arbitrage att tjäna lite extra pengar, och för vissa har det till och med bli deras heltidsarbete. Börja på Proofread Anywhere för att lära dig ins och outs i korrekturläsning och landa din första klient. Registrera dig med Uber och få betalt för att köra människor runt på din fritid.

Premiumplaner kan innehålla inga annonser, gratis nedladdningar, tillgång till extra innehåll, forum för medlemskap och mycket mer. De enda sätten att tjäna pengar på nätet på ett varaktigt sätt är att sätta i realtid, ansträngning, blod, svett och tårar. För att hitta dessa spelningar kan du granska via annonser eller till och med platser som Craigslist. Musikbranschen kanske inte är lika stark som den var på 80-talet, men det finns fortfarande många sätt att tjäna pengar online som musiker. Om du äger en tvättmaskin, kan du erbjuda att tvätta uppfart, däck och mer.

De bästa kontantkreditkorten erbjuder upp till 5% kontant tillbaka!

Här är några enkla hacks för att spara pengar på Amazon.

Skapa Online-kurser.

Chansen är stor att du har erfarenhet av något; kanske du är i HR och känner till de vanliga misstag som de sökande gör, eller kanske du tycker om mode och smink och behärskar ”det rökiga ögat. Naturliga säljare kommer att njuta av denna provision-baserade försäljningsmodell. Ett annat sätt att se en liten passivinkomst är genom att ladda ner appen Drop Rewards. Varumärken kommer att betala dig för att hantera deras officiella sidor. Börja med att söka efter frilansande inlägg på webbplatser som Flexjobs, SolidGigs, Contena, greatcontent eller en av de dussintals andra färdighetsspecifika frilansjobbbrädorna. Du kan lösa in poäng för kontanta belöningar eller presentkort från kr3.

Gillar du att titta på videor i din fritid? När du har tjänat tillräckligt med SB (appens ”valuta”) kan den lösas in för presentkort till butiker som Starbucks och Target. Du måste skapa en profil som förklarar varför du skulle bli en bra husdjurssitter, men när du har godkänts kan du ställa in dina egna priser och timmar. Mer tekniska men enkla uppgifter som du publicerar på webbplatsen.

Som en irrationell tjugo-något vid den tiden, vände jag mig till onlinepoker för att tjäna pengar hemma - specifikt Texas Hold’em. Om du är nyfiken på dem, kolla in dessa artiklar: Vi investerar personligen i en av dessa plattformar som heter Fundrise. En frisörsalong är en inkomstidé som inte kräver mycket utrymme.

Bli Privat Lärare

En spin-off för webbdesigners är att erbjuda en tjänst för skapande av målsidor. Du kan tjäna en högre timpris genom att köra ett större fordon, arbeta under topptider och göra leveransberättigade för tip. Inte bara några få dollar. Det spelar ingen roll vilken typ av dator du får. Det behöver inte ens vara ett dyrt föremål. Vem blir rik av aktiemarknaden?, för att förbättra din självkontroll, automatisera din investering så mycket som möjligt, säger Ben Carlson, en pengehanterare och författare till A Wealth of Common Sense. Läs mer om mysteryshopping.

Läs om vad du behöver veta för att göra en hobby till ett företag här.

Starta En Blogg

De uppgifter som du kan förvänta dig att göra är saker som rating en Amazon sökresultat stava kontroll, korrekturläsning en lista, grundläggande översätta etc. Och medan byggande, lansering och marknadsföring av en onlinekurs kräver betydande insatser på förhand, är deras intjäningspotential genom taket (särskilt jämfört med många andra online-sätt att tjäna pengar vi pratar om). Vem vet, din husdjursidiga hustle kan förvandlas till ett litet företag! Kalla mig galen men om du kommer att spendera din fritid sida hustling bör du förvänta dig att göra mer än minimilön. Även om att äga en framgångsrik blogg är ett underbart mål att sträva efter, kan du behöva snabba sätt att tjäna pengar för att upprätthålla kassaflödet tills din blogg eller webbplatser tar fart.

Fixa Googles misstag

Webbplatser som Rover ansluter sällskapsdjur sittare med husdjursägare. Tillbringa dina helger med att hjälpa upptagna mammor, människor med särskilda behov och äldre. Beroende på hur ofta du hyr din bil kan du tjäna en trevlig summa pengar! Här är några av de webbplatser som erbjuder fokusgrupper: Om du inte är säker på var objektet köpte kan du prova att gå online och söka. För att komma igång, se vilka typer av handledare som behövs på Craigslist, eller skapa en profil på webbplatser som Tutor. Amerikanska binära optionsmäklare, vissa plattformar för handel med binära optioner kan också fungera som oregistrerade värdepappersbörser. Du kan tjäna pengar genom att söka på internet och utvärdera sökresultaten för kvalitet.

Att bli en online-lärare är ett bra sätt att tjäna pengar hemifrån.
  • Några av länkarna i det här inlägget kan komma från våra partners.
  • En annan mycket populär leveransservice är postkamrater - många förare arbetar faktiskt för båda.

Affiliate Marknadsföring

Gourmet sockerskrubbor säljer för kr20 - kr25 på loppmarknader och i high-end spa. Du kan också rekrytera dotterbolag som hjälper dig att marknadsföra dina kurser. Det är värre än att några av oss fortsätter att spendera och rensa skuld. Älskar du att visa människor runt din stad? Slutligen, genom att gå med i organisationer som American Sewing Guild, kommer du att kunna hålla kontakten med andra som gör samma sak som du. Prova att skapa och sälja utskriftsmaterial på Etsy. Människor letar ofta efter webbdesigners, grafiska formgivare, copywriters och marknadsförare.

Om du ansluter till en biluthyrningstjänst (den typ som hyrs ut för snygga kvarterpartier) kan du göra några trevliga kontantips på bara några timmar på natten och på helgen, när det hålls fester. Även om du inte gillar dina skrivfärdigheter eller har en programmeringstalent kan du fortfarande göra frilanstranskription. Dessa företag kommer att betala för att söka efter ämnen, och ge feedback om relevansen av resultaten. Så även om du börjar från grunden med rätt utbildning kan du ha ett lönsamt företag snabbt. Håll appen på din telefon för att tjäna pengar varje månad och hjälpa företag att förstå vad folk köper online. Denna tjänst innebär att vara en virtuell go-fer. I själva verket publicerar Pat till och med sina inkomstrapporter på nätet och visar hur han tjänade över 2 miljoner dollar endast under de senaste 12 månaderna.

Att sälja saker är ett bra sätt att tjäna extra pengar oavsett om du säljer saker du gör eller återförsäljer saker du köper. Med Amazon Kindle-butiken kan vem som helst publicera en e-bok och tjäna pengar. Och nej, du behöver inte vara CPA för att göra det. Låt oss börja med de enklaste innan vi går över till andra sätt som kan ta mer ansträngning och tid. 95 i månaden men det är mindre att använda min kod. Du skapar helt enkelt din webbplats, fyller den med drop shippable-produkter och kör in kunder, med nästan allt annat gjort för dig. Om du kan, gå till ISA-kontot för att tjäna ränta skattefritt.

Hyr ett extra sovrum på Airbnb

För att komma igång med en anknuten webbplats väljer du din nisch och visar sedan produkter med bilder, beskrivningar och priser, precis som du skulle göra i en onlinebutik. Du kan ansöka om inlägg, träffa familjen och bli anställd. Detta innebär att även om cryptocurrency kanske inte är en stabil investering på lång sikt, finns det gott om vinst att göra på kort sikt genom att dra nytta av dessa prissvingningar. Genom att göra det handlar du om vatten på flaska och handlar inte om din vinst. Av olika skäl är människor för upptagna, har inte utrustningen etc. I genomsnitt kan du tjäna cirka kr25 per timme med postkamrater. De flesta leverantörer kommer att annonsera det faktum att de erbjuder vita märkta varor på sina webbplatser, så välj din nisch och hitta rätt leverantör och produkt för dig. När du skapar din kurs letar du efter anmärkningsvärda människor som också skapar innehåll i rymden.

Trade-in (återförsäljning) marknadsplatser: Den kr150-bonusen är förutom 5% kontant tillbaka som du kan tjäna i bonuskategorier som ändras varje kvartal. Om du är intresserad av detta arbete finns det många PA-byråer som skriker efter pålitliga assistenter. Du kan tjäna extra pengar genom att tjäna som en hålig jurylär så att advokater kan utöva sina argument och bedöma värdet på deras ärenden.

Online PA

Lär dig hur du kontanter på korttidsuthyrning. När är sista gången du gick till gymmet? Denna tjänst är för närvarande gratis. Tre eller fyra donationer får du kr100 på bara ett par veckor.

Sätt Att Tjäna Pengar Snabbt På Jobbet

Registreringsbonus på kr5 för nya konton öppnas. Du kan tjäna en snygg summa genom att göra udda jobb på sidan för andra människor genom att använda webbplatser som TaskRabbit. Kolla in skolor i ditt område såväl som Craigslist för att se vad som händer.

  • Att sälja din konst blir ett av de mer kreativa sätten att tjäna pengar online.
  • Under de senaste åren har jag varit i uppdrag att experimentera med de bästa sätten att skapa hållbar onlineinkomst och jaga mina drömmar om egenföretagande.
  • Det finns ett antal andra sätt att tjäna pengar också, som undersökningar, spel och att få betalt för att titta på TV.
  • Jag rekommenderar att få "The Business of the 21st Century" av Robert Kiyosaki.
  • Vi fortsätter att lägga till nya sätt på den här sidan så gå vidare och bokmärka den.

20 Bästa Sätten Att Tjäna Pengar Hemifrån

Och oroa dig inte, en infographic kan skapas med enkel designprogramvara som en Canva. Om ditt huvudsakliga jobb är online kan du också överväga att sitta i hela landet istället för att betala hyror. Detta är bara 25 gånger det nationella genomsnittet. I vissa stora metroplitanska områden som Manhattan skulle en cykel räcka. Och det är en distinkt konkurrensfördel för detaljhandelsplattformar, som kan kräva att användare anger sina artiklar en i taget.

Det är väsentligt snabbare än många online-sändningsplattformar, som tenderar att ha mer flexibla betalningsvillkor. Registrera dig på Ebates/Rakuten. Detta är en riktigt populär trend just nu och ett enkelt sätt att tjäna pengar. Bästa binära alternativrobotar, nåväl, det finns några här och där, men den allmänna konsensus över hela linjen är att Automated Binary faktiskt fungerar. Visste du att över 2 miljarder T-shirts säljs varje år?

Gratis tillgång till Scotts "Bästa pengar" nyhetsbrev

Många småföretagare har helt enkelt inte tid att hålla sig uppdaterade på sina webbplatser, och de är villiga att lägga ut det för en liten avgift. Jag intervjuade Brittney Sutton som tjänar 1700 per månad och arbetar bara 2 timmar om dagen för VIPKid, se hela intervjun i min artikel om How to Teach English Online. Om din blogg innehåller användbar eller eftertraktad information bör du överväga att debitera besökare för att se detta specifika innehåll. För alla som hellre vill fokusera på sin produkt, marknadsföring och försäljning än att underhålla webbplatsen för sin onlinebutik är denna typ av e-handelstjänster ovärderlig. Det finns inte heller något kontrakt, så när du hittar rätt spelning är du fri att avbryta ditt prenumeration utan ytterligare skyldigheter.

Till exempel kan en Fiverr-säljare skapa olika prissättningsnivåer för samma tjänst, där du kan betala mer för premiumarbete. Som exempel, om du är en bra simmare kan du kanske hämta en leksakspass på helgen på ditt lokala rekreationscenter. Skillshare är en plattform som gör det möjligt för människor att skapa onlinekurser för att hjälpa andra och om folk använder din kurs kommer Skillshare att betala dig. Om du åker på långa semester eller inte kör bil så ofta, bör du överväga att hyra ut den. Klicka här för att ta reda på mer.

Vi har kommit fram till 50 sätt att tjäna extra dos på sidan, från att öka dina besparingar till flogging ditt skräp och göra några udda jobb online.

Återvinn Gamla Skrivarkassetter För Kontanter

Etablerade webbplatser behöver alltid chefer. Har du ett litet arbetsskydd eller kanske ett garage där du kan starta ett nytt företag? Du betalar också en serviceavgift, vilket betyder att du inte får behålla allt du tjänar. De kan snabbt släppa och hämta sina barn. Fastighetssköterska är människor som fastighetsförvaltare, ranchhänder och markägare som tar hand om en stor fastighet för ägaren. Auktionssajter som eBay är alltid ett populärt alternativ, även om det också finns 'online boot sale' som erbjuds av Shpock.

Jag rekommenderar att du gör en lista över några av de finaste restaurangerna eller barerna i stan som du kan hitta och börja ansöka.